نهایتا Red Dead Redemption 2 برای کامپیوترهای شخصی عرضه شد. شاهکار راک استار در نسل هشتم از جلوههای بصری بسیار بالایی برخوردار بود و میتوان آن را به عنوان یکی از برترین گرافیکهای کنسولی قلمداد کرد. اما تکلیف PC چه میشود؟ این مقاله را فراهم آورده ایم تا کمی عملکرد راک استار را برای پورت رد دد ریدمپشن ۲ بر روی کامپیوترهای شخصی، تحلیل کنیم. در این مقالهی مختصر به سوالات مختلفی که برای بازی کنندگان به وجود آمده، میپردازیم. آیا رد دد ریدمپشن ۲ بر روی کامپیوترهای شخصی بهینه است؟ آیا یک کارت میان رده برای مشاهدهی جزئیات خوب و دریافت فریم ریت مناسب (۶۰) کافیست؟ مقدمه را کوتاه میکنیم. در ادامه همراه وب سایت نوین اسپات باشید.
نکته: این مقاله با کمک آزمایشات و مطالب وب سایت یورو گیمر و پایگاههای معتبر نوشته شده است.
در این مقاله به چند معضل و نکتهی اصلی اشاره میکنیم که عبارتند از:
- چگونه فریم ریت و بازدهی Red Dead Redemption 2 بر روی کامپیوترهای شخصی را افزایش دهیم؟
- گزینههای گرافیکی را چگونه تنظیم نماییم تا تصویر و فریم ریتی مطلوب دریافت کنیم؟ (انتهای مطلب)
- آیا این پورت بهینه است؟ مشکلات اصلی آن چیست؟
- چرا بنچمارکها، مخاطبان و طرفداران را نا امید کردند؟
عرضهی رد دد ریدمپشن ۲ بر روی پی سی با شوکه شدن بسیاری از مخاطبان همراه بود. تنها چند ساعت پس از عرضهی رسمی، شاهد به اشتراک گذاشته شدن بنچمارکهای گرافیکی بودیم. این بنچمارکها سبب به وجود آمدن جوی منفی برای بازی شد. چرا؟ Red Dead Redemption 2 بر روی تنظیمات گرافیکی الترا بر روی یک کارت گرافیکی میان رده و رایج مانند GTX 1060 به صورت میانگین ۲5 فریم ارائه میداد. اینجا بود که همه به بهینه بودن رد دد ریدمپشن ۲ شک کردند.
Red Dead Redemption 2 بر روی کامپیوترهای شخصی، دارای مشکلات فنی است و ما منکر این موضوع نخواهیم شد. اما این مشکلات به زودی حل میشوند. در حقیقت این مشکلات نباید سبب حواس پرتی مخاطب شوند. راک استار برای ساخت این اثر از یکی از پیچیدهترین موتورهای گرافیکی استفاده کرده. بازی مرزهای جلوههای بصری را تا حد زیادی جا به جا کرده. تجربهی رد دد ریدمپشن 2 بر روی کامپیوترهای شخصی (با تنظیمات گرافیکی الترا و رزلوشن ۱۰۸۰) سخت افزار بسیار قدرتمندی میخواهد و ما بر این مسئله واقفیم. اما نمیتوان این موضوع را تقصیر نابهینه بودن بازی گذاشت. راک استار استاندارهای جدیدی را برای پورت کامپیوترهای شخصی Red Dead Redemption 2 در نظر گرفته. استانداردهایی که شاید برای این مقطع زمانی، کمی زود باشند.
خبری از Global Setting نیست. به جای گلوبال ستینگ، نواری برای متعادل کردن کیفیت و بازدهی قرار دارد. در حقیقت این نوار، طبق سخت افزار، بالانسی میان Quality و Performance ایجاد میکند. لازم به ذکر است که با هدایت کردن اسلایدر، گزینهها به صورت مستقل و پویا تغییر میکنند. اشارهای به مود بنچمارک این اثر هم داشته باشیم که به شدت کارآمد است. بسیاری از بازیها از مود بنچمارک خوبی برخوردار نیستند و نمیتوانند حق مطلب را در خصوص عنوان ادا کنند. حالت بنچمارک Red Dead Redemption 2 بدین گونه نیست.
سوال : دلیل نا امیدی کاربران پی سی با مشاهدهی بنچمارکهای گرافیکی چه بود؟
پاسخ: فریم دهی نسبتاً بد. در نظر داشته باشید که بنچمارکها تمام تنظیمات را بر روی آخرین گزینه قرار میدهند. (برای مثال گزینهی MSAA بر روی 8X قرار دار که اصلا واجب و استاندارد نیست). اصلا لازم نیست که همهی تنظیمات را بر روی الترا قرار دهید. بسیاری از آنها برای این بازهی زمانی و سخت افزارهای حال حاضر مناسب نیستند.
نکته: البته بسیاری از پی سی گیمرها حق دارند. کسی که پنج هزار دلار سرمایه گذاری میکند و از بهترین سخت افزار موجود برای تجربهی زیباتر بازیها استفاده میکند، تا حدی حق دارد که از وضعیت رد دد ریدمپشن ۲ شاکی باشد. اما نکتهی مهمتری در این میان وجود دارد: لازم نیست که برای تجربهی Red Dead Redemption 2 (با کیفیتی بالا) تمام تنظیمات گرافیکی را بر روی Ultra قرار دهید.
اصل مطلب: در برخی موارد، گزینهی Medium و Low پورتِ پی سیِِ رد دد ریدمپشن ۲، از تنظیمات High و Ultra بسیاری از بازیهای دیگر، بالاتر و زیباتر است. پس فکر نکنید که تجربهی بازی با مخلوطی از تنظیمات گرافیکی مختلف، یک جلوهی بصری بسیار معمولی را به شما ارائه میدهد.
هنوز بسیاری از مخاطبان از بهینه سازی ضعیف این اثر گله میکنند. چرا؟ چون با قرار دادن تمام تنظیمات گرافیکی بر روی Ultra فریم دهی بازی با مشکلات فراوانی برخورد میکند. به این نکته توجه داشته باشید که راک استار تنظیمات گرافیکی بسیار بسیار متنوع و مختلفی را برای پورت کامپیوترهای شخصی Red Dead Redemption 2 در نظر گرفته است (حدود ۴۰ نوع تنظیم مختلف گرافیکی). اگر به خاطر داشته باشید، پیش از عرضهی نسخهی کامپیوتر، اکس باکس وان اکس بهترین پلتفرم برای اجرای این اثر بود. طبق تحقیقات تیم دیجیتال فاندری، تنظیمات گرافیکی رد دد ریدمپشن ۲ بر روی اکس باکس وان چیزی مابین Low و Medium آنچه که در کامپیوتر شخصی میبینیم، بوده!!
نکته: شاید بهینه سازی Red Dead Redemption 2 بر روی کامپیوترهای شخصی جای کار بیشتری داشته باشد، ولی نمیتوان آن را بد قلمداد کرد. مشکل اصلی این پورت در هنگام عرضه، کرشهای متعدد و … بود.
اما بهتر است نگاهی به جزئیات گرافیکی رد دد ریدمپشن ۲ بر روی کنسول اکس باکس وان اکس داشته باشیم. راک استار برای بهینه سازی عنوان جدیدش بر روی سخت افزار اکس باکس وان اکس، بسیار زحمت کشیده. جالب است بدانید که اگر بخواهیم این نسخه را با نسخهی کامپیوترهای شخصی مقایسه کنیم، متوجه میشویم که برخی از تنظیمات گرافیکی رد دد ریدمپشن ۲ بر روی اکس باکس وان اکس، کم کیفیتتراز تنظیمات گرافیکیِ Low برای کامپیوتر است.
سوال: آیا میتوان با یک کارت میان رده همانند AMD Radeon RX 580 و یا Nvidia Gtx 1060 بازی را در کیفیت و فریم ریت مطلوب اجرا کرد؟ (رزلوشن 1080)
پاسخ: بله. به راحتی میتوان این کار را انجام داد. منتها مصرف کنندگانِ این کارتها ملزم به کاهش برخی از تنظیمات گرافیکی به Low و یا Medium هستند. نگران نباشید. همانطور که ذکر شد، با قرار دادن برخی از تنظیمات گرافیکی بر روی گزینههای مذکور، هنوز هم میتوانید تصویر زیبا و خیره کنندهای را دریافت کنید . مدیوم برخی از تنظیمات گرافیکیِ اثر جدید راک استار از گزینهی الترای بعضی از بازیهای دیگر بیشتر است!!! در ادامهی مطلب بیشتر به این موضوع میپردازیم.
برخی از تنظیمات بر روی اکس باکس وان اکس چیزی میان Low و Medium پورت کامپیوترهای شخصی میباشند. اما نگاهی به تکسچرهای باز داشته باشیم. ۹ گیگابایت حافظهی گرافیکیِ اکس باکس وان اکس دست توسعه دهنده را برای طراحی تکسچرها در نهایت کیفیت باز گذاشته. از همین رو کیفیت تکسچر بر روی گزینهی Ultra با کیفیت تکسچرهای نسخهی اکس باکس وان اکس برابری میکند. گزینهی برابر دیگر،Geometry Level of Detail میباشد.
سوال: نسخهی اکس باکس وان اکس از چه تنظیمات گرافیکی بهره نمیبرد؟
پاسخ: برخی از تنظیمات همانند FXAA و MSAA و Volumetric Ray March Resolution و Full Resolution SSAO و TAA Sharpening و Long Shadows در نسخهی اکس باکس وان اکس حضور نداشتند. در هنگام تنظیم گرافیک به این پارامترها دقت کنید و نسبت به قدرت کارت گرافیک و ریز پردازندهی مرکزی و میزان حافظهی رم کامپیوترتان اقدام به تنظیم آنها کنید.
در حقیقت پورت Red Dead Redemption 2 نسبت به بسیاری از عناوین دیگر بهینهتر و روان است. اما تنظیمات بسیار پیچیده و پیشرفته و گاهاً غیر ضروری سبب شده تا پردازش در حالت Ultra کمی سنگین شود. حال سوالی برای مخاطب این مطلب به وجود میآید و آن درخواست دلیلی برای اثبات خوب بودن پورت بازیست. خیلی ساده میتوان گفت که میزان مشغول شدن هستههای ریز پردازندهی مرکزی (CPU) به هنگام اجرای بازی، نوید از یک پورت خوب را میدهد. دقت داشته باشید که قدرتمند بودن CPU برای پردازش رد دد ریدمپشن ۲ بر روی کامپیوترهای شخصی، بسیار بسیار مهم است.
اما اشارهای هم به پردازندهی گرافیکی داشته باشیم. متاسفانه و یا خوشبختانه ، کارتهای AMD بازدهی بسیار بهتری نسبت به کارتهای Nvidia دارند. برای مثال Radeon RX 580 گزینهی بسیار بهتری برای اجرای بازی در مقابل حریفش یعنی GTX 1060 به حساب میآید. به عبارتی دیگر، GTX 1070 و یا GTX 1660 Super به اندازهی Radeon RX 580 بازدهی دارند. بین کارت گرافیکهای انویدیا نیز شاهد نتیجهی بهتر بر روی معماری تورینگ هستیم تا پاسکال. بازی از دو API مختلف پشتیبانی میکند. دایرکت اکس ۱۲ وVulkan .
بر اساس سخت افزارتان، تنظیمات گرافیکی Red Dead Redemption 2 را تغییر دهید و به فریم ریت ایده آل برسید.
تیم دیجیتال فاندری در طی اقدامی، توانسته تنظیمات گرافیکی معادل اکس باکس وان اکس Red Dead Redemption 2 را تشخیص دهد. توجه شما را به تصویر مربوطه جلب مینمایم.
اگر قصد دارید که به صورت دستی گرافیک بازی را تنظیم کنید و استفاده از اسلایدر را کارآمد قلمداد نمیکنید، در لیست پایین تمام تنظیمات گرافیکی را برای شما عزیزان تهیه کردیم و اهمیت آنها در پرفومنس (بازدهی – فریم دهی) را مشخص نمودیم.
نکته: در این لیست اهمیت گزینهها در زیبایی و بازدهی مشخص میشود. نسبت به کارت گرافیک و ریز پردازندهی مرکزی و حافظهی رم کامپیوترتان دست به تغییر گزینههای مختلف گرافیکی بزنید تا نهایتا به یک تصویر ایده آل و مطلوب به همراه فریم ریتی مناسب، دست یابید.
نکته: شرایط بر روی Vulkan بسیار بهتر است و به شما عزیزان پیشنهاد میدهیم که از این API استفاده کنید.
تنظیمات گرافیکی پایه (مربوط به نسخهی کامپیوترهای شخصی Red Dead Redemption 2)
- Texture Quality = یکی از مهمترین تنظیمات پایه. دقت داشه باشید که انتخاب این گزینه باید بر اساس VRAM کارت گرافیک صورت گیرد. معمولاً حافظهی گرافیکی ۶ تا ۸ برای گزینهی Ultra مناسب است. اگر VRAM کارتتان کمتر از ۶ گیگ است، بهتر است این گزینه را بر روی High قرار دهید. در این صورت 3.1 درصد نسبت به گزینهی الترا فریم ریت بیشتر دریافت میکنید و از شر استاترهای مختلف در امان خواهید ماند.
- Anistrophic Filtering = پیشنهاد ما 16X است. اما اگر واقعاً محدودیت دارید، با خاموش کردن این گزینه ۴ درصد افزایش فریم دریافت خواهید کرد. گزینهی 2X نیز ۳ درصد افزایش فریم ریت به همراه دارد.
- Lighting Quality = اهمیت این گزینه در شب مشخص میشود. اگر با محدودیت مواجه هستید، بهترین گزینه مدیوم است (۴۰ درصد فریم ریت بیشتر نسبت به حالت الترا در شب)
- Global Illumination Quality = با قرار دادن این گزینه بر روی Low میتوانید ۳ درصد افزایش پرفومنس را (نسبت به گزینهی الترا) مشاهده کنید. قرار دادن این گزینه بر روی مدیوم و یا High دو درصد افزایش فریم ریت (نسبت به گزینهی الترا) خواهد داشت. پیشنهاد ما گزینهی High میباشد.
- Shadow Quality = یکی از مهمترین گزینههای گرافیکی. موضوع اینجاست که الترا و High این گزینه فرق خاصی (از لحاظ ظاهری) با یکدیگر ندارند. پیشنهاد ما (حتی به کسانی که کارت گرافیک قدرتمند دارند) قرار دادن Shadow Quality بر روی High میباشد. اگر هم با محدودیت مواجه هستید، آن را در پایینتر حالت ممکن قرار دهید.
- Far Shadow Quality = دقت داشته باشید که Low و مدیوم و High این گزینه نسبت به الترا، تنها نیم درصد افزایش فریم به همراه دارد. پس اگر از کارت میان ردهای هم استفاده میکنید، بهتر است که آن را بر روی Ultra قرار دهید.
- Screen Space Ambient Occlusion = خاموش کردن SSAO از رنگ و لعاب بازی میکاهد. به هر حال اگر مشکل جدی فریم ریت دارید، ما به شما پیشنهاد میدهیم که این گزینه را خاموش کنید و از ۶ درصد افزایش بازدهی (نسبت به گزینهی الترا) لذت ببرید. اگر هم از سخت افزار مدرنی استفاده میکنید، این گزینه را بر روی Ultra قرار دهید زیرا که تغییر این گزینه به مدیوم و Low و High، تفاوت بازدهی خاصی به ارمغان نخواهد آورد.
- Reflection Quality = (بسیار مهم). این گزینه بر روی پرفومنس و یا دریافت فریم ریت بسیار تاثیر میگذارد. اگر کارت و ریز پردازندهی محدودی دارید و با مشکل فریم ریت مواجه هستید، حتما این گزینه را بر روی Low قرار دهید. با قرار دادن این گزینه بر روی High پانزده درصد فریم ریت بیشتری (نسبت به الترا) دریافت خواهید کرد. گزینهی مدیوم نسبت به الترا ۲۰ درصد افزایش فریم خواهد داشت. اگر از کارت میان رده استفاده میکنید و خواستار یک تصویر زیبا و فریم مناسب هستید، پیشنهاد ما استفاده از گزینهی مدیوم است.
- Water Quality = سه گزینه برای این تنظیم گرافیکی وجود دارد. به صرفهترین آنها مدیوم می باشد که نسبت به گزینهی High ، پانزده درصد فریم ریت بیشتری ارائه میدهد. گزینهی Low نیز نسبت به High ، نوزده درصدفریم ریت را افزایش خواهد داد. نکتهای در اینجا وجود دارد. گزینهی Low این تنظیم گرافیکی هم راضی کننده و زیباست. به نظر ما اولویت خود را، در این گزینه، پرفومنس قرار دهید.
- Volumetrics Quality = (مهم) دارندگان کارت گرافیکهای متوسط و متوسط رو به بالا، ترجیحاً این گزینه را روی مدیوم قرار دهند. مدیوم نسبت به الترا، ۷ درصد فریم ریت بیشتر در اختیار شما قرار میدهد. همچنین از لحاظ بصری، فرق بسیار زیادی با الترا ندارد.
- Tessellation Quality = دارندگان سخت افزار قدرتمند این گزینه را با خیال راحت بر روی الترا قرار دهند. کسانی هم که از محدودیت برخوردارند، بهتر است که این گزینه را بر روی مدیوم قرار دهند و از نیم درصد افزایش فریم ریت لذت ببرند.
- TAA = هر دو گزینهی مدیوم و High ،وظیفهی اصلی TAA را انجام خواهند داد. به هر حال بد نیست بدانید که با قرار دادن این گزینه بر روی مدیوم، ۱.۵ درصد فریم ریت بیشتر (نسبت به High) دریافت کنید. حال تصمیم با خودتان است. سخت افزارتان را ارزیابی نمایید.
- FXAA = مهم نیست چه کارت و یا سخت افزاری دارید. FXAA بازی را تار میکند. آن را خاموش کنید.
- MSAA = (بسیار مهم). بسیاری از بنچمارکهای نا امید کننده، این گزینه را بر روی 8X قرار داده بودند. حتی اگر سخت افزار خوبی هم دارید، از روشن نگاه داشتن MSAA خود داری نمایید. با قرار دادن این گزینه بر روی 8X چهل درصد از فریم ریت بازی را کاهش میدهید. بهتر است بر روی گزینههای دیگر تمرکز کنیم. کسانی که دارای کارت گرافیکهای قدرتمند هم هستند میتوانند MSAA را بر روی 2X و یا 4X قرار دهند
تنظیمات گرافیکی پیشرفته (Advanced Graphics Settings) (مربوط به نسخهی کامپیوترهای شخصی Red Dead Redemption 2)
- Near Volumetric Resolution = قرار دادن این گزینه بر روی Low، نسبت به الترا، به میزان ۷ درصد به افزایش فریم ریت شما کمک خواهد کرد. البته پیشنهاد ما برای کارت گرافیکها و سخت افزارهای محدود، قرار دادن این گزینه بر روی مدیوم است که نسبت به حالت الترا، ۶.۵ درصد افزایش بازدهی دارد.
- Far Volumetric Resolution = مدیوم پیشنهاد میشود. از یک درصد فریم ریت اضافی لذت ببرید.
- Volumetric Lighting Quality = (مهم) این گزینه در ظاهر بازی اهمیت بسیار زیادی دارد. گزینهی پیشنهادی High میباشد که ۳ درصد (نسبت به گزینهی الترا) فریم ریت بیشتر میدهد. اگر محدودیت سخت افزاری جدی دارید، این گزینه را بر روی مدیوم قرار دهید و از ۴ دصد افزایش فریم ریت نسبت به الترا لذت ببرید.
- Particle Lighting Quality = الترا و مدیوم این گزینه فرق چندانی ندارد. تنها روی مدیوم نیم درصد فریم ریت بیشتر دریافت میکنید. انتخاب با خودتان است.
- Soft Shadows = تا جایی که میتوانید از قرار دادن این گزینه بر روی الترا خود داری کنید و به High بسنده نمایید. اگر با محدودیت سخت افزاری جدی مواجه هستید، قید زیبایی این گزینه را بزنید و آن را بر روی Low قرار دهید.
- Grass Shadows = پینشهاد مدیوم است که نسبت به گزینهی High پنج درصد فریم ریت بیشتری میدهد.
- Long Shadows = گزینهی پیشنهادی On میباشد. با خاموش کردن این تنظیم گرافیکی تنها نیم درصد افزایش فریم و بازدهی مشاهده میکنید.
- Full Resolution Screen Space = (مهم) حتی المکان این گزینه را خاموش کنید. در اکثر مواقع متوجه تاثیرات آن نخواهید شد. همچنین ۴ درصد به فریم ریت شما اضافه خواهد شد.
- Water Refraction Quality = (بسیار مهم) با قرار دادن این گزینه بر روی Low می توانید از هشت درصد و با قرار دادن آن روی مدیوم به میزان هفت درصد (نسبت به حالت الترا) افزایش فریم ریت داشته باشید.
- Water Reflection Quality = با قرار دادن این گزینه بر روی مدیوم به میزان ۱.۵ درصد (نسبت به High) فریم ریت بیشتری خواهیم گرفت.
- Water Physics Quality = (بسیار مهم) با قرار دادن این گزینه بر روی الترا، آسیب بزرگی به فریم ریت دریافتی میزنید. بهترین و به صرفهترین (از لحاظ کیفیت و بازدهی) گزینهی Half میباشد.
- Motion Blur Reflection = گزینهی منفور میان پی سی گیمرها. آن را با خیال راحت خاموش کنید و از نیم درصد فریم ریت بیشتر لذت ببرید.
- Geometry Level of Detail = گزینهی ۴ و ۵ فرق چندانی با یکدیگر ندارند. اگر سخت افزار خوبی دارید، این گزینه را بر روی ۵ قرار دهید. در غیر این صورت، آن را به عدد ۳ کاهش دهید و از ۱.۵ درصد فریم ریت بیشتر لذت ببرید.
- Grass Level of Detail = با قرار دادن این گزینه بر روی ۴ میتوانید یک درصد فریم ریت بیشتری نسبت به 10 بگیرید.
- Tree Quality = تفاوت چندانی میان High و الترای این گزینه وجود ندارد. گزینهی پیشنهادی برای این تنظیم گرافیکی، High خواهد بود.
- Parallax Occlusion = کسانی که کارت و سخت افزار ضعیفی دارند، درجریان باشند که با قرار دادن این گزینه بر روی Low میتوانند ۲ درصد فریم ریت بیشتری (نسبت با گزینههای بالاتر) دریافت کنند. به هر حال اگر محدودیت سخت افزاری چندانی ندارید، با توجه به اهمیت این گزینه در جلوهی بصری، به شما پیشنهاد میدهیم که این گزینه را بر روی High قرار دهید.
- Fur Quality = واقعاً فرق خاصی در فریم دهی ایجاد نمیکند و مربوط به کیفیت پوست حیوانات میباشد. پیشنهاد ما روشن نگاه داشتن آن میباشد.
مشکلات پورت کامپیوترهای شخصی Red Dead Redemption 2 = از کرشهای متعدد بگیرید تا افت فریمهای ناگهانی و … همه و همه مشکلات پورت این بازی خوش ساخت هستند. مشکلاتی که به زودی حل میشوند و لازم نیست که نگران آنها باشیم. اما یکی از اصلیترین معضلات این پورت، عدم نمایش میزان سنگین بودن پردازش برخی از گزینههای گرافیکی است. اگر به آخرین نسخهی کال آو دیوتی و یا فرقهی قاتلین دقت کرده باشید، در هنگام تعویض گرافیک، شاهد تصویری هستید که کاربرد اصلی گزینهی گرافیکی و تغییر آن را به همراه میزان تاثیر بر روی بازدهی ، نشان میدهد. بد نبود که راک استار هم برای بازی خودش بدین ترتیب عمل کند.
چندی پیش یکی از کاربران ردیت ادعا کرد که یکی از دلایل افت فریم در بازی، وابستگی پر شدن خط سلامتی و …. دیگر پارامترها به فریم ریت میباشد. راک استار به سرعت این معضل را بر طرف نمود و همواره در حال انتشار آپدیتهای متعدد برای بازیست. مثل همیشه میتوانید نظرات خود را راجع به این مطلب در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
اگر از طرفداران Red Dead Redemption 2 میباشید٬ میتوانید با مشاهده و دنبال کردن دایرکتوری بازی از آخرین اخبار، مقالات، تریلرها و …… مربوطه مطلع شوید